С непосредствена опасност за живота е настанен в Интензивно хирургично отделение 22-годишен младеж след преобръщане край пътя с „Хонда Сивик“. При катастрофата от газовата уредба на колата започнал да изтича пропан-бутан и се наложила спешна намеса и на пожарната, благодарение на която не се е стигнало до взрив.
Инцидентът станал във вторник в 18 часа при спускане по наклона от Николово за Русе. Момчето настъпило газта на автомобила по надолнището, но изтървало волана и се обърнало по таван в крайпътна нива.
К.Г. е откаран с линейка в УМБАЛ, където прегледът показал мозъчни контузии, травма на бял дроб, счупена шийка на прешлен и засегнат гръбначен стълб. Пациентът е на изкуствено дишане и лекарите се въздържат от прогнози за състоянието му.
19-годишният спътник на пострадалия се отървал само с натъртвания по тялото и е освободен. Като причина за катастрофата от КАТ посочват движението с несъбразена скорост. 
В 13.45 часа кола отнела предимството на мотопед „Ямаха“ при ляв завой от ул.“Згориград“ към „Сърнена гора“. От удара 39-годишният моторист И.И. паднал на земята и наранил ходилото си. Шофьорът веднага го откарал в болницата, където е установена и рана на дясното коляно. След оказване на медицинска помощ пострадалият е освободен. Той отказал да подаде жалба за случилото си, така че водачът на колата останал неизвестен.
В 18.35 часа пък 56-годишен велосипедист блъснал 10-годишно хлапе, което изненадващо излязло на улица в Голямо Враново. При удара мъжът паднал на земята и си счупил четири ребра. Настанен е в болницата под наблюдение. Детето е с охлузвания и е освободено.
Още една катастрофа, но по други причини регистрира полицията в понеделник. 47-годишният Д.Г. от Басарбово подкарал вартбурга си из селото пообед, но спрял с трясък в паркирана кола. При удара гордостта на някогашната ГДР се смачкала и шофьорът останал заклещен вътре, но не заради смазаните ламарини, а заради измерените от дошлите полицаи 2.89 промила алкохол в издишания от него въздух. С пияния предстои да се занимават прокуратурата и съдът.