Дунав стана сцена на поредното голямо нещастие в неделя, когато млад мъж влезе да се къпе с близките си и остана завинаги на 27 години. Шокиращата трагедия се разиграла, след като две семейства и техни съседи отишли на края на пясъчната ивица в средата на канала между остров Люляка и рибарското селище под бившия ресторант „Рибарска колиба“. В 15 часа двама мъже със съпругите си и 3-годишното момиченце на едното семейство влезли във водата да се разхладят, макар че никой не можел да плува. 
След пет минути майката и детето започнали да се давят. Братът на младата жена Стефан Маринов започнал да ги бута към пясъка, но изведнъж изчезнал под водата.        

На помощ се притекъл зет му, но и той започнал да гълта вода. Техен съсед, който бил на брега, започнал да вика за помощ и човек от рибарското селище веднага запалил мотора на лодката си и отишъл до давещите се. Двете жени и детето били извадени на брега. Давещият се мъж също е спасен, а впоследствие рибарят му правил изкуствено дишане. По време на спасяването са му счупени две ребра и е настанен в Интензивно терапевтично отделение. Състоянието му е задоволително и няма опасност за живота, казаха вчера от Университетската болница. Не бил открит само хвърлилият се да спасява сестра си и детето й Стефан.
В издирването му веднага се включили специализираното корабче с плитко газене на спасителите от пожарната и граничен катер, но без резултат. Вчера към операцията се присъединиха и двама водолази от пожарната във Варна. След 5 часа безплодно гмуркане издирването бе прекратено. Очаква се тялото да изплува някъде по Дунав.
„Издирвахме удавника в периметър, определен от близките му, които в неделя са били тук на плаж, но данните не са точни и това много ни обърква. В 15 часа прекратихме издирването, тъй като водолазите преровиха без резултат цялото дъно на посоченото място на удавянето и се умориха“, каза вчера пред „Утро“ началникът на спасителния отряд към пожарната в Русе ст.инспектор Антон Богданов.
Стефан Марков се оженил преди два месеца и половина и заминал на работа в Германия. В събота той се върнал в отпуск и искал да се порадва на свободните дни с роднини и приятели, но съдбата се оказала прекалено жестока към него. Вчера Селеметя скърбеше за младия Стефан и се молеше зет му по-бързо да се възстанови. 
Преди три седмици точно срещу „Рибарска колиба“ се удавиха други двама млади мъже, също решили да се разхладят и освежат, без да могат да плуват. 
Това място е известно с дълбоките си ями и големите водовъртежи и е един от многото опасни участъци по крайбрежието. От години къпането в реката е забранено, но русенци често влизат да се къпят и почти не минава година без трагичен инцидент.