Фактът, че клиент предпочел зеленчуците и плодовете от щанда на нейна конкурентка, отключила словесната агресия на продавачка. А грозните думи не само я изправиха пред съда, но и окончателно й донесоха 1000 лева глоба.
Случаят е от 22 август 2014 година, когато продукцията на огнената дама, изложена на пазара „Сан Стефано“ била отхвърлена. Тогава, докато човек си избирал зарзават, търговката отишла да му каже, че нейната стока е по-хубава, тъй като е собствено производство. И съответно за него било по-добре да пазарува от нея. Клиентът обаче отсякъл, че ще си купува откъдето си поиска, взел си чантите и си заминал. Тогава търговката се нахвърлила с остър език върху конкурентката си, макар младата жена да била бременна. Заявила й, че е „тъпа“, „умирисница“ и „пеперуда, ходеща от къща на къща“.
Веднага се намесила свекървата на обидената продавачка, а разтрепераната от обидите жена отишла при своя позната в заведение наблизо, за да се успокои. Малко по-късно гневната търговка била поканена от жертвите на словесните й излияния да отидат всички в полицията, за да дадат обяснение, но тя отказала. 
Така обидената продавачка заведе частно дело срещу своята съседка по щанд. Съдът на първа инстанция бе категоричен, че от отправените публично обиди по неин адрес жената се е почувствала засегната. Затова осъди злоустата пенсионерка на 1000 лева глоба за квалификациите „тъпа“ и „умирисница“. Тя обаче бе оправдана за изреченото, че конкурентката й е „пеперуда, ходеща от къща на къща“, тъй като според съда това е лична оценка и не засяга честта и достойнството на оприличената за такава. Същото бе и окончателното становище на окръжните съдии на втора инстанция.