Четирима души, сред които две деца на 11 и 15 години пострадаха в катастрофа вчера следобед между кварталите „Родина“ и „Чародейка“. 
Ударът е станал в 14.10 часа под автомивката на ул.“Шипка“ срещу бл.302 на ул.“Изгрев“. Вероятно заради висока скорост движещият се към „Чародейка“ водач на реното минал в насрещното движение и блъснал челно такси без всякакъв спирачен път. Разследващите не изключват инцидентът да е станал при изпреварване, но тъй като в произшествието няма друг участник, засега тази версия отпада. 
Сигнал за инцидента е получен на тел.112 в 14.15 часа. На място са пристигнали три линейки и са откарали двете деца от таксито и двамата водачи в болницата. Прегледът показал, че 15-годишното момче, което се е возило на предната седалка, е с охлузвания и лека рана на главата от удара й в предното стъкло. Другото дете на 11 години, което е било на задната седалка, е получило натъртвания на ляво бедро и таз. Момчетата са освободени на домашно лечение.
От удара 54-годишният шофьор на реното е счупил предното стъкло с главата си и е получил тежка контузия на бял дроб. Той е настанен н Интензивно хирургично отделение. 63-годишният таксиметров шофьор е с мозъчно сътресение и остава под наблюдение в неврохирургия.