Облаци дим в нощното небе над Русе в четвъртък срещу петък час преди полунощ, притеснили жители на града, особено в кварталите „Дружба“ и „Чародейка“. Валмата дим били заснети от репортер на информационния сайт „Русе нюз“, който ги фиксирал от 22.30 ч в продължение поне на час и половина. Според граждани пушеците се носели откъм източната промишлена зона, от района на „Топлофикация“. 
Сигнали били отправени на спешния телефон 112, а снимките, направени от „Русе нюз“, са били изпратени на РИОСВ-Русе. 
Вчера от екоинспекцията направиха проверка и  отговориха на въпроса на „Утро“ какво се случва с чистотата на въздуха над града. Изискахме справка за данните от системата за непрекъснат мониторинг на емисиите, изпускани от организираните източници на топлофикационното дружество, обясниха от РИОСВ. От „Топлофикация“ са предоставили данни от началото на август до момента, от тях се вижда, че няма превишения на следените показатели: серен диоксид, азотни оксиди, прах и въглероден оксид, обясняват от екоинспекцията. И припомнят, че въпросните данни се опресняват на всеки половин час. 
Проверени са и данните от пунктовете за мониторинг на качеството на атмосферния въздух в Русе в кварталите „Възраждане“ и „Здравец Изток“ за последното денонощие, те също не показват отклонения от нормите на следените показатели, съобщават от РИОСВ.