Многобройна публика буквално препълни голямата зала на Русенската художествена галерия във вчерашната гореща вечер. Причината на „Борисова“ 39 да се стекат толкова много русенци беше фотоизложбата „Вечна вяра: Православието в Светите земи“ на израелската авторка Дафна Тал. 
Специално за откриването на експозицията в Русе пристигна посланикът на Израел в София Нейно превъзходителство Ирит Лилиан. По-късно към публиката се присъедини и колегата й от Букурещ - посланик Тали Самеш, която възнамерява да организира гостуване на изложбата и в Румъния. На откриването в Художествената галерия дойдоха свещеници от Русенската митрополия, отец Дираир от Арменската апостолическа църква, представители на различни институции, много граждани.
Русе е третият български град, където гостуват фотосите на Дафна Тал - след Варна и Пловдив, каза посланик Ирит Лилиан. Тя открои удивителната атмосфера, която създават творбите на авторката, като специално подчерта, че познава някои от персонажите - духовници и православни християни, и затова може да твърди ,че фотографката е запазила специфичното излъчване на всеки от тях. Лично на мен най-много ми харесва кадърът с двете монахини, светлината и спокойствието, които излъчват лицата им, са един от отговорите на въпроса, който си задаваме често - какво кара една съвременна жена да избере монашеския обет, каза дипломатката. 
След Русе изложбата със заснети в Йерусалим и Светите земи православни храмове, манастири, поклонници, монаси ще бъде показана и в други български градове, в това число и в София, а след това ще продължи пътя си в други православни държави.