Близо две седмици чакаме да ни върнат парите за спектакъла „Госпожа Стихийно бедствие“ със Стоянка Мутафова, алармираха русенци в редакцията на „Утро“. Те си купили още в началото на юни билети за хумористичното представление с достолепната 93-годишна прима на българския комедиен театър. Спектакълът бил определен за 27 юни. Тогава обаче актрисата беше сполетяна от беда. Тя пострада на ескалатор в столичен мол, който я завъртял и тя се оказала заклещена, без да може да се освободи. Особено силно бе пострадал кракът на актрисата - тя веднага бе настанена в болница, където са й направили няколко шева и са й препоръчали почивка. 
По тази причина спектакълът „Госпожа Стихийно бедствие“ бе отложен с месец - а хората, които си бяха купили билети от касата на Канев център, на чиято сцена трябваше да бъде представлението, бяха уведомени за отлагането. 
На 27 юли обаче става ясно, че и на тази дата русенци няма да гледат любимата си актриса. Обяснението е: Мутафова е на турне в САЩ. На закупилите билети предлагат или да им върнат парите, или да им ги презаверят за спектакъла „Жена и се казва Борис“ на 6 септември. 
Отказахме се да сменим Стоянка Мутафова с други звезди и ето, оттогава чакаме да ни върнат парите, казаха русенци, вече видимо изнервени от забавянето. На позвъняванията им в касата на Канев център вече или не им вдигали телефона, или ги уверявали, че самите те чакали да им преведат парите от организаторите.
Парите от билетите ние авансово сме превели на организаторите на турнето - варненския театър „Българан“, те искат да им ги отчетем предварително, за да си покрият разходи за реклама, обясни за „Утро“ мениджърът на Канев център Петя Ангелова. Според нея на повечето от русенските зрители вече били върнати парите, оставали още десетина човека, които също ще си вземат сумите до седмица, увери Ангелова. Цялата сума, която предстои да върнат срещу неизползваните билети, е около 300 лева, каза мениджърката. От Канев център имали телефоните на всички, които си чакали парите, и щели да им се обадят незабавно, след като „Българан“ им се издължи. 
Буквално минути след този разговор Петя Ангелова се обади в редакцията, за да увери, че още в понеделник русенци ще могат да си вземат паричките, тъй като варненският театър вече бил направил превода. 
Впрочем, остава неясно защо все пак е отменена „Госпожа Стихийно бедствие“ от 27 юли, при положение, че Стоянка Мутафова заминава за САЩ и Канада едва на 21 септември. И дори, според собствените й признания, се колебаела дали тя, 94-годишната, да тръгва на такъв далечен път. Но като знаела, че я очакват в Ню Йорк, Вашингтон, Чикаго, Монреал и Торонто, не би искала да разочарова поклонниците си там.