Футболистите на „Дунав“ ще играят днес от 19 часа в Бургас срещу „Нефтохимик“ втория си мач от първенството на Първа лига. Русенският отбор завърши 0:0 в стартовия си двубой като домакин на „Верея“ в Стара Загора. 
Избраниците на старши треньора Веселин Великов тренираха вчера сутринта в Русе, а в следобедните часове тръгнаха към морето. 
Великов направи само едно разместване в групата в сравнение със срещата срещу „Верея“. Десният бек Марио Петков остана извън нея, а неговото място бе заето от лекуващия доскоро контузия Атанас Атанасов. Явно старши треньорът не е доволен от формата на Петков, а и срещу „Верея“ го остави на пейката за сметка на стабилно игралия таджик Искандер Джалилов. А Марио бе гласен за титуляр след освобождаването на Николай Парнаров.
„Доколко познавам отбора на „Нефтохимик“? Гледал съм го само в един мач, а това на практика e съвсем нов тим, който няма нищо общо със състава от отминалото първенство в „Б“ група. Нашите шансове са в три посоки - да играем хладнокръвно и мъжки, да следваме стила си и да се надяваме, че този нов отбор на „Нефтохимик“ все още не е достатъчно обигран“, заяви пред „Утро“ старши треньорът Веселин Великов.
В ролята на консултант при изграждане на тактиката бил завърналият се преди дни в „Дунав“ Петър Патев. Той изкара почти цялата подготовка с бургаския отбор, където пък бе картотекиран друг играч на русенския тим - Георги Чакъров. Решен да вземе реванш за освобождаването си от Русе, Чакъров със сигурност е описал надълго и нашироко дунавския стил на игра. 
Последният двубой между двата тима бе на 27 февруари в Русе, когато „Дунав“ надигра „Нефтохимик“ и записа изключително ценна победа с 1:0.