Министерството на младежта и спорта получи от община Русе преработен проект за реконструкция на Градския стадион в Русе. Така се отваря фронт за обявяването на процедура за избор на изпълнител, съобщи вчера Министерството на младежта и спорта. Поръчката ще е със съкратени срокове от 10 дни за подаване на оферти от кандидатите за модернизация на стадиона с нов терен и електрическо осветление. Минималният срок за изпълнение на ремонтите ще е 60 дни, което означава, че в най-добрия случай Градският стадион би трябвало да отвори врати за мачовете на „Дунав“ малко след средата на октомври. 
БФС още не е готов с програмата на Първа лига по дати и часове, но простите сметки показват, че дотогава ще са изминали десетина кръга. Ще има паузи и заради мачовете за купата, както и покрай двубои на националния отбор. При вярна подобна аритметика дунавци трябва да домакинстват тази година поне на „Монтана“ и „Лудогорец“. 
По принцип поръчката трябваше да бъде обявена на 5 юли. Застоят бил продиктуван от факта, че собствениците на стадионите в Русе и Варна не подали в „най-кратки срокове“ необходимите коригирани проекти, обясняват от министерството. Това забавяне било заради „спецификата на различните съоръжения“, а и въпросните корекции в документацията трябвало „да отговарят на условията на решението на Министерски съвет“. А то е, че ремонтът на стадионите да бъде извършен с държавно финансиране от по 1 милион лева.