Четири катастрофи за 45 минути станаха вчера. Три от тях бяха в Русе, четвъртата - на второстепенния път за Иваново. За щастие сериозно пострадали хора няма.
В 12.15 часа 33-годишна жена от Бяла се обърна по таван с „Пежо 106“ в дерето между двата разклона за Божичен. Призшествието е станало малко преди фаталния ляв завой в посока Иваново, където често стават пътни инциденти. При разминаване с друга кола жената навлязла в банкета с десните си гуми. При опит да изправи волана свила рязко вляво, минала в дясното платно, обърнала се в дола и паднала по таван в храстите, които я спасили от по-големи травми.
Потърпевшата успяла да излезе сама от колата и накуцвайки тръгнала към Божичен, като междувременно подала сигнал на тел.112. На място пристигна линейка и екип от РПУ-Две могили. Медиците прегледаха жената на място, но откриха само лека травма на десния крак и я освободиха.
По същото време дядо с жигули бил блъснат от румънски фолксваген на 100 метра от Охлюва в посока „Метро“. Възрастният шофьор подал ляв мигач за обратен завой, без за види, че зад него идва румънската кола  с включен мигач за изпреварване. Въпреки отчаяния опит на засечения румънец да спре, колите все пак се чукнали. Ранени при инцидента няма.
В 13 часа на кръстовището „Петрохан“-“Българка“ кола бутнала неправилно я изпреварващ от лявата страна мотоциклетист. Според очевидци шофьорът е сигнализирал с ляв мигач за завиване по ул.“Българка“, но в това време 18-годишният моторист внезапно се изравнил с автомобила и ударът бил неизбежен. Момчето било откарано в болницата за преглед и въпреки че не били установени сериозни наранявания, е настанено в обща хирургия под лекарско наблюдение.
В 13.04 часа е получен сигнал за верижна катастрофа на кръстовището „Хан Омуртаг“-“Васил Петлешков“. Две коли се ударили заради неспазване на предимство, при което едната отскочила и подбрала два паркирани автомобила.