55 хиляди лева - това е сумата, с която общината направи ремонт на ателиетата на майсторите от Дунавската задруга на художествените занаяти. Вчера кметът Пламен Стоилов разгледа обновените работилници на пазителите на художествените традиции и разговаря с авторите на дърворезби, кована мед, бродерии, кукли и други изконно български красоти. Когато се работи в екип, нещата стават бързо, радвам се, че успешно приключва първият етап от ремонта в този комплекс, каза кметът Стоилов. 
Председателката на Дунавската задруга Татяна Колева благодари от името на майсторите и връчи на Пламен Стоилов благодарствен адрес. Радваме се, че обещанието ви стана реалност, това показва доверието ви към нас и към нашата кауза, каза Колева. 
На 1 септември трябва да започне работата по ремонта, който ще извърши дружество СИОНЕС на другата сграда и реставрацията на уникалните резбовани тавани, дело на троянски майстори отпреди век и половина. След това ще направим паркинг и така комплексът - с ателиетата и културния център на СИОНЕС, ще посреща туристи, публика и, надявам се, много млади хора, каза градоначалникът. 
Като разберат колегите ни в други градове - в Шумен, Добрич, дори Пловдив, ще има да ни завиждат, коментира дърворезбарят Иван Чешмеджиев. И добави, че в тамошните комплекси на майсторите с години не е правен ремонт в ателиетата, тъй като общините все се оправдавали, че не могат да намерят пари за това.