46-годишният Бейти Али от Бъзън, който бе задържан на 2 януари след блудство с непълнолетна тийнейджърка, продължи серията от обжалване на престоя си в ареста. От месец май до сега общо 6 съдебни състава на първа и втора инстанция са се занимавали с въпроса дали той трябва да продължи да бъде задържан.
Белезниците щракнаха на ръцете на Бейти след грозно посегателство от 30 декември. Данни по делото сочели, че мъжът се е опитал да се скрие от разследващите, след като насилил 16-годишно момиче. Самата жертва подала сигнал на спешния телефон 112. 
Впрочем на два пъти съдиите от Районния съд на първа инстанция сметнаха, че насилникът заслужава да бъде освободен под домашен арест. Колегите им от по-горното ниво обаче отменяха благосклонността им и окончателно го оставяха задържан в килия. За последно Бейти чу, че трябва да чака присъда задържан на 13 юли, но няколко дена по-късно той отново пусна жалба с искане за по-лека мярка. Затова прокуратурата изтъкна, че той злоупотребява с правата си и помоли за двумесечен срок, в който да му бъде забранено да оспорва ареста си. Отделно обвинението посочи, че той е обвиняем за две блудства, като обърна внимание, че дълго време е отделил да прикотка жертвата си, въпреки голямата разлика във възрастта им.
Защитата на Бейти пък изтъкна, че момичето и семейството му не живеели в Бъзън, а в разградско село, затова ако бъдел освободен, нямало опасност да им въздейства по какъвто и да е начин. Отделно сочената за насилвана тийнейджърка твърдяла, че не е нито заплашвана, нито удряна от него, затова нямало данни той да я е насилвал.
Въпреки това обаче съдът бе категоричен, че мястото на Бейти е в ареста и окончателно го остави там.