Лекарка от Две могили оставила вчера 8-месечното си бебе в колата си на паркинга пред църквата „Света Троица“ в Русе уж за няколко минути, но не се върнала повече от половин час. В това време изоставеното в напечената кола мъниче започнало да се обезводнява и се наложила намесата на полицаи и медици.  
Сигнал за изоставено голо момченце в БМВ е получен на тел.112 в 15.45 часа от жената, която събира таксата за паркинга. По думите й майката казала, че оставя детето си в бавареца за пет минути, но половин час от нея нямало никаква вест. Момченцето не спирало да плаче в оставената на слънце кола и жената се притеснила за здравето и живота му.
На място пристигнали екипи на полицията и линейка. Униформените разбили стъклото на задната врата, извадили детето и го предали на медиците. При първоначалния преглед е установено, че момченцето е в задоволително състояние.
За случая е уведомен отделът за закрила на детето, чийто представител е изпратен на място.
Майката, оставила детето си в нагрятата като пещ кола, е общопрактикуваща лекарка в Две могили. Има четири деца, но двете не живеят при нея. Третото дете миналата година било оставено в колата й в Бяла, където сценарият бил същият като в Русе - майката отива някъде уж за пет минути, а се бави близо 30. Тогава местните полицаи също са разбили колата, за да извадят плачещото дете.
Преди две седмици лекарката оставила спасеното вчера момченце в колата си до Къщата на Калиопа на бул.“Придунавски“ и пак се изгубила за повече от половин час. Жена от близък магазин видяла плачещо бебе и се обадила на тел.112, но тогава полицаите и медиците пристигнали едновременно с майката и случаят се разминал.
Още вчера детето бе прибрано от социални служители и предстои да се вземе решение кога ще бъде върнато на майката и при какви условия.