„Вечна вяра - православието в Светите земи“ е заглавието на новата изложба, която ще се открие в петък в Русенската художествена галерия на „Борисова“ 39. Очаква се за откриването да пристигне посланикът на Израел в София Ирит Лилиан. Експозицията е на израелската фотографка Дафна Тал, която от 2013 до 2015 г. в партньорство с Руската и Гръцката православни църкви заснема църкви, манастири и църковни събори в Израел. Консултант и куратор на проекта е Нисан Перез, вицепрезидент на Института по фотография „Шпилман“ в Тел Авив.  
Дафна Тал показва в Русе 38 художествени фотоса, отразяващи непреходността на православието от зараждането му по Светите земи до днес. Според Нисан Перез уникалните фотографски документи не само отварят прозорец към този специфичен свят, но и отдават заслуженото на силата на вечната вяра на православието в неговата естествена среда: Йерусалим и Светите земи, които са вечният дом на християнството и неговото начало. 
Изложбата в Русе се осъществява благодарение на Посолството на Израел в София и Русенската художествена галерия и в сътрудничество с община Русе. Експозицията ще остане до 24 август.