Таксиметров автомобил „Форд Фокус“ от фирма „Точните таксита“ изгоря напълно в умишлен палеж пред бл.“Марица“ зад стадион „Дунав“.
Пламъците били забелязани в 3.15 часа вчера призори от съсед, който извикал собственика на колата и двамата започнали да я заливат с кофи вода. В това време пристигнал противопожарен автомобил и екипът овладял ситуацията, но огънят унищожил целия автомобил. 
Полицейският оглед установил, че върху капака на двигателя е излята запалителна течност и след това е драсната клечката. По случая е образувано досъдебно производство. „Чувахме как гумите гърмят и как таксито пращи от пламъците, но с комшията и други съседи от блока бяхме безсилни срещу безмилостните пламъци“, каза пред „Утро“ 48-годишният собственик на форда. Той обясни, че не е получавал заплахи, нито има врагове.
„Случвало се е да видя някой шофьор, който кара срещу знак за еднопосочно движение и да му направя забележка, но в отговор получавам псувни и реплики от рода „Ти на кого се правиш, та да ме учиш как и къде да карам...“. Това обаче е всекидневие и надали някой от тези хора ще тръгне да ми пали колата. Не знам кой може да ме лиши от хляба ми, защото с тази кола аз храня семейството си“, нареждаше гневно таксиметровият водач вчера пред „Утро“.
„Този шофьор е много точен и към него нямам никакви оплаквания от клиенти, така че аз също не мога да проумея кой може да му запали колата. Ако в случая става въпрос за отмъщение, то е за нещо извън таксиметровата дейност“, каза собственикът на „Точните таксита“ Даниел Донев.
През месец май такси на друга фирма бе унищожено при умишлен палеж до блок зад магазин „Пацони“ в „Родина“. Водачът, на когото и миналата пролет са запалили още една таксиметрова кола, също обясни, че няма врагове и тази вендета за него е необяснима.