Русе ще се прости днес с големия спортен фен Николай Панайотов. Той загуби битката с коварна болест и угасна на само 57-годишна възраст. Опечалените му близки и приятели ще го изпратят в 11.30 часа в гробищен парк „Чародейка“.
Николай бе душата и сърцето на феновете, особено близки до БК „Дунав 8806“. Не пропускаше нито един мач на отбора - в Русе и навън. Неотменното му място в залата беше вляво на централната трибуна. По другите градове където си намери скамейка. Когато се налагаше, стоически издържаше прав. Кротък, разбран и усмихнат, бе готов да обяснява и да разказва с часове за изявите на „сините феи“.
Николай имаше невероятната дарба да посреща по неговия си фин начин всяка нова баскетболистка. Винаги бе готов за изненада - с букет цветя, подарък и насърчителни думи. Истински джентълмен!
Толкова се бе слял с отбора, че на практика бе част от него - както при победите, така и при малкото неуспехи. Той живееше с каузата „Дунав 8806“ и отмерваше времето от изминалия до следващия мач. Разпадът на тима го разтърси и дълго не можеше да повярва, че се е случило. Надяваше се силно, че Русе ще има женски баскетболен отбор.  
Беше голям застъпник на феърплея. Последната му изява беше като участник във фенската кампания „Не на насилието“. Той вярваше и работеше за идеята, че спортът трябва да облагородява, възпитава и сплотява, а не да разединява. 
„Утро“ поднася най-дълбоките си съболезнования на близките му, на приятелите му и на всички, които споделяха в онзи сектор вляво на официалната трибуна безграничната му обич към „Дунав 8806“!