20-годишен автолюбител без книжка, който шофирал „Опел Кадет“ с регистрационни табели, издадени на друг автомобил, блъснал велосипедист, а след това избягал от местопроизшествието, се сдоби с окончателна условна присъда.
Инцидентът стана на 12 ноември 2015 година около 9.40 часа на бул.“България“ в района на връзката с бул.“Липник“. Тогава 74-годишен колоездач бe застигнат и блъснат от младия неправоспособен водач. След удара той бе настанен в болница с временна опасност за живота заради счупен лумбален прешлен, мозъчен кръвоизлив и натъртвания. 
След тежкия инцидент 20-годишният виновен водач духна от местопроизшествието и опита да се скрие от полиция и власти. Малко по-късно обаче разумът му надделял въпреки всичките натрупани прегрешения в рамките на нула време и той се върнал обратно на мястото на удара. 
За стореното младежът направи пълни самопризнания и предпочете да се договори с прокуратурата какво наказание да изтърпи, вместо да чака стандартен съдебен процес. Така той се сдоби с 2 години и половина условно наказание с 5-годишен изпитателен срок. Впрочем присъдата бе завишена по настояване на съда, след което бе одобрена като справедлива и вече е окончателна.