49-годишен шофьор зад волана на вишнев джип „Нисан“ загина вчера на място, след като се заби в крайпътно дърво.
Катастрофата е станала, докато мъжът пътувал сутринта сам с автомобила си от Пиргово за Русе. Още докато карал по пътя, на излизане от селото по време на ляв завой водачът изтървал управлението на джипа. В резултат автомобилът се завъртял и буквално прелетял във въздуха на отсрещната страна, като се приземил в дърво.
Заради високата скорост, с която връхлетял дървото, то е почти отсечено, а джипът е с омачкана до неузнаваемост предница. 
В инцидента няма пострадали или замесени други шофьори или коли, нито има данни някой да е попречил на пътя на 49-годишния мъж. Затова се предполага, че най-вероятната причина за катастрофата е превишена скорост, заяви за „Утро“ директорът на русенската полиция Теодор Атанасов.
Дошлите на място спешни медици не са можели да направят каквото и да е, за да спасят живота на водача, тъй като той е издъхнал при тежкия инцидент. Нелепата ситуация, която завърши с кошмарния удар с фатален край, стана причина лекарите да помогнат на дъщерята на загиналия шофьор, която е изпаднала в шок.