Без носене на наказателна отговорност и с 1000 лева глоба се оказа сервитьорка, която заради натоварената си работа се принудила да ползва наркотици, но това попаднало в полезрението на полицията.
Случаят е още от 2011 година, когато момичето поддържало сили и енергия с употребата на наркотици. В противен случай не можела да издържа на физическото напрежение на работа и губела кондиция. Докато била на смяна, обслужила клиенти, за които решила, че също като нея вземат дрога, и ги попитала дали могат да намерят и на нея малко весел прах. И опитът й се оказал успешен - след няма и 20 минути един от клиентите й осигурил  четири топчета с амфетамин и едно топче с марихуана за общо 100 лева. Сделката обаче не останала скрита за разузнавач в сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ на русенската полиция. Униформеният стигнал до нарколюбителката, а тя доброволно предала наркотиците - около 2.2 грама амфетамин и няма и половин грам канабис.
За притежанието на дрога момичето стигна до съд, но така и не се яви в зала, а защитата й пое служебен адвокат. Според прокуратурата сервитьорката заслужава единствено глоба, тъй като случаят, за който е обвинена, е маловажен. Така реши и съдът, като я санкционира с 1000 лева. Присъдата е можело да се обжалва, но шансът не е използван и глобата вече е влязла в сила.