По 5000 лева обезщетение поискаха един от друг таксиметрови шофьори, които имали конфликт на пиаца на бул.“Христо Ботев“. А тарикатлъците прераснали в размахване на нож, удари и псувни.
Случаят е от 21 октомври 2015 година, когато около 7 часа сутринта двамата таксиджии чакали клиенти един след друг на стоянка. Единият от шофьорите обаче изхитрувал и опитал да пререди останалите таксита. За некоректното поведение неговият колега зад волана на „Дачия“ му направил забележка, но насреща получил юмруци в лицето и гърдите, придружени с псувни. Затова заведе дело срещу своя конкурент и пръв му поиска 5000 лева обезщетение.
Даденият на съд таксиджия пък твърди друго - че колегата му имал проблем с колата си и тя не можела да потегли и тъй като той бил втори поред, решил да мине пред него, за да обслужи със своето „Рено Клио“ бързащите за работа клиенти. Дори отишъл да види какво се е счупило по таксито на колегата му, но в същото време от колата изскочил таксиджията с нож в ръка, който започнал да размахва пред него, да го псува и да заплашва живота му за това, че го е прередил. И тъй като се притеснил за здравето си, а и изпитал шок от съдебните претенции на своя колега, на свой ред също поиска обезщетение от 5000 лева.  
В крайна сметка на първа инстанция състав на Русенския районен съд прецени, че завелият дело шофьор действително е пострадал от случая. А неговият колега, който се опита впоследствие да се изкара жертва, няма основания да претендира каквото и да е обезщетение. За това съдиите прецениха, че пререждащият се таксиджия трябва да плати 2000 лева парична компенсация за ударите и псувните по своя колега, но решението може да се обжалва.