Искра Иванова е новият директор на СОУ с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“, по-известно на русенци като Дойче шуле. Иванова, която е досегашен помощник-директор по учебната част, е класирана на първо място след втората част от конкурса, която за русенските кандидати се състоя в сряда. Както „Утро“ писа, за директорския пост в Дойче шуле имаше четирима кандидати - освен Искра Иванова за мястото се състезаваха нейната колежка, също помощник-директор в СОУПНЕ Пепа Балкова, преподавателката по български език и литература Цветелина Цветанова и сегашният директор на основно училище „Ангел Кънчев“ Енчо Енчев. 
Нов директор вече има и русенското основно училищe „Иван Вазов“ - това е класираната първа сред тримата кандидати Теодора Йорданова, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието Димитър Райнов. Другите двама претенденти Бисер Пелев и Росица Кунчева са получили по-малко точки след интервюто в МОН. 
Без титулярен директор остава основното училище „Св.Климент Охридски“ в град Борово. Единственият кандидат за позицията Нели Димова не е спечелила достатъчно точки, за да бъде класирана, поради което школото остава с временно изпълняващ длъжността до обявяването на нов конкурс.