Организаторите на деветото издание на фолклорния фестивал „От Дунав до Балкана“, който ще се проведе на 3 и 4 септември в Борово, канят самодейци да заявят участието си в празника. Фестивалът, подготвян от читалище „Искра“, ще премине в Дните на община Борово под патронажа на общинския кмет Валентин Панайотов.
Участниците ще се състезават за наградите в няколко категории: за танцови състави, певчески групи, индивидуални изпълнители - отделно за възрастни и за деца и младежи, вокални и камерни формации; инструменталисти. Специална категория е предвидена за хора с увреждания, в която могат да покажат дарбите си дуети, триа, групи и самостоятелни изпълнители. 
Едни от най-атрактивните раздели дават възможност за изява на самодейците, за да покажат запазени обичаи, обреди, коледарски и кукерски групи, ревюта на автентични народни носии. Състезание ще има и за сладкодумците, които обичат да разказват разни истории и лакърдии, като възпроизвеждат диалекта и ритъма на запазени с десетилетия оригинални народни текстове. 
Освен купите и отличията, които ще бъдат раздадени в отделните категории, ще бъдат връчени също златни плакети: „Откритие на фестивала“, „Традиция и приемственост“ и „Автентичност“.