Образували се дълбоки коловози по дясното платно на беленския баир в посока Русе създават предпоставки за катастрофи, подаде сигнал вчера в „Утро“ Кольо Стефанов, който е изпратил оплакването си и до областния управител Стефко Бурджиев. На 25 юли гражданинът се връщал от почивка и след Бяла попаднал на неравностите по пътя, като при опит да ги избегне в лявото платно замалко не бил пометен от засилена кола. 
Моля вземете бързи мерки, за да не загине някой на този участък, пише в жалбата си Стефанов. Той настоява още изсъхналите дървета покрай пътя да бъдат премахнати, за да не създават допълнителна опасност за преминаващите автомобили.
За дълбоките коловози сигнал до „Утро“ изпрати и друг русенец, чиято кола няколко пъти задрала по бабуните в района.
 Коловозите са получени от движението на тежкотоварни автомобили в големите горещини, казаха вчера от Областно пътно управление. Работна група е обходила участъка, Пътната агенция е уведомена и има одобрение за ремонт на дясното платно по беленския баир в посока Русе. В момента се създава организация за пренасочване на движението по заобиколен път или за използване само на лявата лента със светофари и след като това стане, ремонтът започва. От Пътното не се ангажираха със срок, но казаха, че това ще стане до дни.