Близо две хиляди души вече са подали заявления, с които искат да им се отпуснат помощи за отопление през предстоящия студен сезон. Това съобщи на пресконференция вчера юрисконсултът на регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Благомил Благоев. 
Най-много са побързалите да депозират заявките си жители на Бяла - там са подадени вече 628 молби. Следват русенци - 550 души са обявили, че разчитат на парите за отопление, които държавата отпуска на хората с ниски доходи. Във Ветово такива помощи вече са заявили 456 човека, в Две могили желаещите са 250. 
Тази година хората задължително трябва да посочат вида отопление, който ще ползват - ток, дърва, парно, припомни Благомил Благоев. Които имат право на помощи за отопление, ще получат по 72.46 лева на месец за периода от 1 ноември до 31 март, като сумите ще бъдат изплатени на два транша. За целия период хората с одобрени заявки ще получат общо 362.30 лева, докато за миналогодишния отоплителен сезон сумата е била с лев и тридесет стотинки по-малко. 
Крайният срок за подаване на заявленията изтича на 31 октомври, напомни юрисконсултът на РДСП.