Метална каса със 7000 лева е открадната от офиса на рокерския клуб „Тъндърс“, който се намира в бившето заведение на неработещия от години къмпинг в западен парк „Приста“. Сейфът с парите от членския внос на членовете в клуба, който е с размери 30х40 см, е бил поставен на пода под работен плот на бара в заведението, без да е захванат с планки, което е улеснило крадците. Освен него те са отнесли още два мощни усилвателя за озвучаване съборите на рокерите и един настолен компютър и така общата сума на обира надхвърля 10 000 лева.
Кражбата е установена от рокерите във вторник в 19 часа, когато се събрали на обичайната си седмична сбирка. Още като отишли в лагера си, мотористите видели, че металната врата на двуметровата ограда е отворена, а след това установили, че и металната врата на самото заведение също зее открехната. Следи от взлом обаче не се виждали. После станало ясно, че липсват сейфът с парите и другите ценни вещи. В средата на помещението били струпани газова бутилка и железни предмети, които крадците очевидно са подготвили за изнасяне, но не са успели да ги вземат.
Веднага е подаден сигнал в Първо РУП, след което оперативна група е посетила мястото. Направен е оглед, взети са дактилоскопни следи, но още не може да се каже със сигурност дали вратите са отворени чрез напъване или крадците са използвали шперц за отключването им, казаха работещи по случая. За обира са изградени няколко версии, като не се изключва вероятността информацията за касата с парите и за начина за достигане до нея да е излязла от някой приближен до клуба.
Бившето помещение в неработещия къмпинг бе ремонтирано основно преди рокерския събор през юни тази година с подкрепата на известен в Русе бизнесмен. Тогава откраднатите кабели бяха възстановени и лампите в целия лагер светнаха. Мястото стана уютно и привлекателно, но очевидно и мишена на престъпници, които сега трябва да се надяват само полицията да стигне до тях по-бързо от обраните рокери.