„Дунав“ ще изиграе срещу „Верея“ в Разград мач номер 700 в елитния футбол, изчисляват авторите на сайта a-pfg.com. Твърде любопитната статистика почва с припомняне за последния майсторски шампионат на дунавци преди 25 години, когато отборът губи с 1:3 срещу „Янтра“ /Габрово/. 
За 699 мача в различните вариации на клуб с името „Дунав“ /Русе/ победите са 220, ремитата - 172, загубите - 307. Головата разлика е 747-1064.
Като се има предвид, че нападателят на „Манчестър Юнайтед“ Уейн Рууни е с над 600 двубоя във Висшата лига на Англия и с още 115 мача за националния отбор, генералната дунавска визитка въобще не изглежда вчератляваща, но какво де прави - днес в Русе има поне 50 футболисти и поне още толкова ръководители, които смятат, че Цар Футбол е роден и е приключил с края на тяхната кариера.
След това леко отклонение да обърнем вмнимание, че авторите на сайта отбелязват нещо важно - че в различните сезони точките за победа са били 2, а в други - 3. Най-мрачният сезон е през 1951 година, когато тимът събира едва 4 точки. Тогава обаче отборът играе под името „Торпедо“, а онзи шампионат ще се запомни с рекордната и досега загуба в летописа на майсторската група - 0:12 срещу ЦДНА! 
Другото е, че отборът бележи в историята си на елитен отбор по по-малко от гол на мача. Най-изразителната победа пък е 6:0 срещу „Ботев“ /Пд/ през първенството 1965/1966 година. 
Накрая авторите на сайта се сещат и за прецедент - с мача срещу „Верея“ в Стара Загора „Дунав“ ще играе за първи път домакински двубой на ниво елитна група в друг град.