Футболистите на „Дунав“ се запознаха вчера в детайли с новите съдийски правила на УЕФА. Те се събрахав 17 часа на стадиона в квартал „Здравец“, където лектор им беше председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. И понеже нововъведенията със сигурност ще са полезни и за феновете, им предлагаме в опростен вариант по-любопитните моменти от нововъведенията.
- Контузен играч ще може да бъде лекуван на терена /досега бе задължително да напусне игрището, след което да покаже със знаци на съдията, че иска да се върне в игра/.
- Ако някой футболист е отстранен от игра преди първия съдийски сигнал, тимовият лист може да бъде попълнен с името на друг играч и той да вземе участие в срещата.
- Когато последният човек в отбраната на един отбор извърши фаул срещу откъснал се нападател в наказателното поле, се свири дузпа, а нарушителят получава само жълт картон /досега червеният картон бе задължителен! Ако нарушението обаче е много грубо, ще бъде изгонен/.
- При биене на начален удар топката може да се прати и назад към защитата /досега топката задължително трябваше да се чукне напред към половината на съперника/.
- Футболист, който пречи на съперника да изпълни тъч на по-малко от два метра от линията, получава жълт картон. 
- Футболист, който се спира преди удара или финтира вратаря при изпълнение на дузпа, ще бъде декориран с жълт картон. Жълт картон ще бъде показан и на всеки вратар, който напусне голлинията при дузпа в желанието си да скъси дистанцията. Съответно дузпата ще се бие отново.