Спецчасти обезвредиха въоръжен мъж в Шивачево. Сигналът за инцидента постъпва снощи, около 22:00 часа.

Става ясно, че 47-годишният Петко Капитанов се разхожда в двора на къщата си, държи се неадекватно и размахва оръжие. Изпратеният на място полицейски екип се опитал да го накара да предаде оръжието, но Капитанов е отказал и е насочил оръжието към органите на реда.

Директорът на ОДМВР-Сливен комисар Чавдар Божурски разпорежда да бъдат повикани служители на Звеното за бързи тактически действия.

Районът бил отцепен, а полицаите предприели операция за неутрализиране на мъжа. Били сформирани три екипа - за отвличане на вниманието, за задържането и за подкрепа, съобщи "Дарик".

Капитанов се опитал да излезе от двора на улицата, като заплашвал с оръжието полицаите и отказвал да се предаде. Той бил неутрализиран с помощта на електрошок. Мъжът бил пиян, а имало и данни, че има проблем с психиката.

В момента е настанен в психиатричното отделение на областната болница на Сливен, предстои въдворяването му в специализирана клиника.

Петко Капитанов е известен на полицията има и две присъди за незаконно притежание на оръжие. Полицията е извършила проверка по искане на майка му, която настоявала мъжът да бъде настанен в психиатрично заведение, но до там не се стигнало.

На 23 юли в РПУ-Твърдица е образувано досъдебно производство за незаконно държане на оръжие. Тогава Капитанов доброволно предал ловни патрони и самоделен пистолет, а при самия инцидент мъжът използвал пневматично оръжие. Той живеел сам, бил бивш миньор и според данни на полицията имал психични проблеми.

Продължава огледът в дома на Капитанов, като досега е намерена още една незаконна пушка.