Лудогорец забави сериозно похода си към групите на Шампионската лига, след равенство у дома в третия предварителен кръг от надпреварата.

Българският първенец се опита да вземе скалпа на европейския шампион от 1991 година Цървена звезда, поведе в резултата, но в крайна сметка се провали, записвайки реми - 2:2.

В предишния кръг разградчани се разправиха с черногорския Младост (Подгорица), но днес нямаха този късмет.

"Орлите" поведоха чрез Кафу през първото полувреме, допуснаха пълен обрат, след попадения на Катай и Канга, а в крайна сметка резервата Кешеру оформи крайното 2:2.

Очакванията Цървена звезда да играе прибрано в защита и да действа на контри, за да измъкне добър резултат преди реванша в Белград, бяха оправдани.

Така и стана, но по всяка вероятност дори и "звездашите" не са се надявали на победа в Разград.

Освен двата си гола, отбелязани на чужд терен, на сръбска земя състезателите на Звезда ще бъдат подкрепяни от своята невероятна и многобройна публика.

Лудогорец беше фаворит на букмейкърите преди началото, като през първата част оправда тези надежди.

Разградчани упражняваха почти непрестанен натиск над опонента си по цялата дължина на терена, като изстрелите на Вандерсон, Кафу и Марселиньо се редуваха един след друг.

Феновете на домакините дочакаха своя момент 2 минути преди почивката, когато избухнаха в екстаз, след попадение на своите любимци.

Съвсем заслужен гол реализира Джонатан Кафу, който развинти защитата на опонента и ознаменува доброто си представяне в този мач с откриване на резултата - 1:0.

Непосредствено след почивката обаче Катай остави Стоянов без аргументи, изравнявайки резултата, за видимо неудоволствие на зрителите във ВИП-трибуните на "Лудогорец Арена".

Шокът за "орлите" стана пълен в 66-ата минута, когато съвсем необезпокояван, Канга покачи на 2:1 за Цървена звезда, правейки обрата пълен.

Георги Дерменджиев извърши няколко промени в състава си и ефектът от това не закъсня.

14 минути преди последния съдийски сигнал влезлият като резерва Клаудиу Кешеру върна мача в начална позиция, разписвайки се за 2:2, след бързо изпълнен фаул от Моци.

Нова промяна в резултата не беше регистрирана, като определено той е в полза на гостите от Белград и в минус за българския домакин.