Четири дена, след като бяха задържани с току-що отрязани кабели от шахти на „Виваком“, трима крадци се сдобиха с окончателни присъди. Двама от тях ги чака престой в затвора - всеки ще лежи по 1 година и 3 месеца при строг режим, а третият в групичката се размина с 15 месеца условно и 3-годишен изпитателен срок. Отделно те ще трябва да се разделят с помощника си в престъплението - „Фиат Дукато“, в който товарили телефонните кабели. Микробусът ще бъде конфискуван. Отнета ще бъде и ръчната ножовка, с която са рязали кабелите.
Тримата апаши бяха хванати на 21 юли около 3 часа през нощта с общо 70 метра кабел, 2 муфи и 45 сантиметра проводник от вътрешната част на муфа за 1100 лева. До тях полицията стигнала, след като униформените се усъмнили в паркирания по никое време бус по бул.“Гоце Делчев“. Шофьор в колата нямало, за сметка на това били нахвърлени кабелаци. Това усъмнило униформените и те се скрили, за да видят кой ще се качи в колата. Щом тримата мъже пристигнали, полицаите скочили от засада и се натъкнали на плячката им. 
За поредното си прекрачване на закона тримата направиха моментални пълни самопризнания и си стиснаха ръцете с прокуратурата какви присъди да получат. Така двама от тях, които са осъждани и преди, директно бяха пратени в затвора, а на третия, който е с чисто съдебно досие, му се размина на този етап. Съдът сметна, че наказанията са законни и справедливи и окончателно ги одобри.