Пътнически автобус по линията София-Русе-Кубрат-Дулово на една от най-големите превозвачески фирми „Юнион Ивкони“ остана без знака си за технически преглед, след като проверка на изхода на Русе за Разград установи, че е със спукано предно обзорно стъкло. Шофьорът е санкциониран, след което му е разрешено да продължи пътя си до Дулово, но с отнети документи за технически преглед. Това на практика означва спиране от движение до отстраняване на неизправността.
Нарушението бе констатирано в рамките на стартиралите от понеделник проверки на камиони и автобуси по линия на TISPOL в цялата страна, в които участват служители на КАТ, Икономическа и Криминална полиция заедно с инспектори от Автомобилна администрация. В Русе проверките се извършват по два часа дневно на различни места според предварителен план, като за това време се проверяват средно 20-ина превозни средства. Всяка една от службите извършва своята част от проверката както на документите на водача и на превозното средство, така и на товара. Следи се и за нелегален трафик на мигранти и превоз на оръжия. 
Най-честите нарушения са при товарните автомобили, е констатацията на КАТ след проверките в понеделник и вторник. Водачите на камиони често не спазвали почивките, липсвала им професионална компетентност, както и издържан психически тест. Освен това шофьорите често не използвали светлини по време на движение през деня, обезопасителни колани и управлявали технически неизправни товарни превозни средства. Акцията ще продължи до 31 юли.