Феновете на „Дунав“ трябва да бъдат много отговорни по време на мачовете, защото БФС, респективно чрез инструкциите на УЕФА, завиши драстично наказанията за неадекватно поведение по трибуните, предупреди пред „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс. Той се завърна от съвещание в Сливен, където междувременно издържа тестовете за дежурен делегат в мачовете от първенството на Първа лига. 
Заради една-единствена бомбичка всеки клуб ще бъде санкциониран с глоба от 2000 лева. Ако бомбичките са повече, ще се умножава и ще се събере една „хубава“ сума, която вместо да отиде за издръжката на клуба, ще бъде хвърлена на вятъра. Забранява се каквато и да е било пиротехника! Всеки расистки възглас или транспарант с подобно съдържание ще бъде оценяван на 37 500 лева! Ако делегатът пропусне случайно такъв момент, глобите ще се налагат по видеозапис. Без това всички мачове от първенството ще бъдат излъчени по телевизията и тънките моменти ще се гледат под лупа, каза Димитров.
Повод за реакцията му бяха впечатленията му от контролата срещу „Лудогорец 2“, когато забелязал, че част от феновете не се съобразяват по никакъв начин с изискванията на УЕФА и БФС.
А това беше само една проверка! Аз нямам проблем с нито един човек, който държи на отбора си. Имам проблем с хората, които се опитват да демонстрират фенска любов по възможно най-глупавия начин. Готов съм за среща с феновете, на която ще им обясня всички точки от правилника. Нека да се обадят, ще говорим очи в очи. В крайна сметка ФК „Дунав“ не бива да заделя грешни пари заради няколко зрънца, които си мислят, че с бомбички в ръка и възгласи по футболисти с друг цвят на кожата минават за велики привърженици, заяви Димитров.