БФС обяви, че ФИФА прави промени в правилата, които трябвало да се знаят и спазват от всички. Решихме да надникнем за улеснение на нашите читатели в тези революционни нововъведения и ето какво открихме.
- Терминът „асистент рефери“ се вади от употреба. Вече трябвало да се говори и пише за „останалите членове на съдийския екип“ /думичките стават повече/.  
- Не се разрешава част от игралното поле да е с изкуствена трева, а другата - с естествена. Разрешението важи само за „хибридни системи“ /дайте списък с хибридните системи/.
- Върху ъгловите флагчета могат да се поставят щампи с клубна емблема или лого, но не и реклами. Рекламите са забранени също върху гредите на вратите, мрежите, терена, техническата зона /правилно, рекламите по гредите ще разсейват нападателите/.    
- Рекламните пана не могат да са разположени на по малко от метър от ограничителните линии на терена. 
- Мач няма да има, ако някой от отборите е с по-малко от 7 състезатели /жалко, половината мачове по селата отиват на кино. Амо то и досега си беше така/.
- Влизащ като смяна играч може да поднови играта с тъч или корнер само ако е стъпил на терена /досега не бяхме виждали да изпълнява корнер след спринт само по пистата!/
- Ако има неуспешна намеса /от нещо или някой, който не е играч/, с цел да се попречи на влизаща във вратата топка, голът се признава дори и да е имало докосване на топката /но не и ако е възпрепятстван играч от отбраняващия се отбор/. /тук е малко мътно, но важното е едно - край на набезите на отчаяни фенове, които искат да заместят вратаря си за секунди/
- Ако отбор отбележи гол с допълнително лице на терена /резерва, сменен, отстранен играч или официално лице/, то той не се признава /че досега да се е признавал?/ 
- Капитанът на отбора няма по-специален статус или привилегии, но има степен на отговорност за поведението на целия отбор /ясно, няма да може да псува съдията от името на целия тим/.
- Лентата, с която се облепват чорапите, да е с цвета на частта, към която е приложена /сиреч, оранжева лента на бял чорап вече не върви/.
- Вратарите могат да носят безопасни /спортни/ очила или шапки /а защо не и очила с диоптри - някои вратари със сигурност имат нужда/. 
- Състезател, който инцидентно е загубил своята обувка или кора, може да играе така до следващото спиране на играта /тук защо не се споменава нищо за гащетата и фланелката!/. 
- Забранява се радио или електронна комуникация между играчите или официалните лица на един отбор /резервните ли футболисти трябва да са без телефонни апарати в ръка или и тези на терена?! Резервите поне можеха да търсят покемони/.