104 са приетите деца в детските градини в Русе след второто класиране. Въпреки факта, че има около 100 свободни места, неудовлетворените молби са 14. Причината за това отново е упорството на родителите малчуганите им да посещават конкретна детска градина. Затова съветът на експертите е родителите да се съобразяват с обявените свободни места, за да имат шанс за прием. 
Резултатите след второто класиране за прием на родените през 2013 година деца в забавачниците в Русе вече са публикувани. В него участваха 118 деца, като родителите имаха срок да ги запишат до петък, но все още информацията не е обобщена и затова не е ясен конкретният брой на останалите свободни места. Иначе с класираните сега 104 малчугани, вече са обхванати общо 1025 деца от тази възрастова група. Това съобщи за „Утро“ шефът на общинския отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев.
За традиционно най-търсените учебни заведения в центъра и в кварталите „Здравец“ и „Възраждане“ обаче вече няма свободни места. След второ класиране най-много остават незаетите места в градините „Детелина“, „Пролет“, „Ралица“. 
Очаква се след 22 август да се обяви и третото класиране, а родителите ще могат да кандидатстват за незаетите места. Резултатите ще бъдат качени преди 1 септември в сайта на общината.