110 социално слаби русенци от месец май вече получават топъл обяд и през събота и неделя, като пакетите с храна се раздават още в петък и така нуждаещите се хора са спокойни и не гладуват през почивните дни. Това е едно от изискванията на Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица 2014-2020 г. по проект „Осигуряване на топъл обяд-2016“. Както „Утро“ писа, по него общината сключи договор, а с отпуснатите средства ще бъде предоставян топъл обяд до края на април 2017 година на семейства с ниски доходи, на самотно живеещи мъже и жени с минимални пенсии, скитащи и бездомни хора. 
Сега научаваме, че е удължен срокът, от вас разбираме тази новина, но сме много доволни, споделиха голяма част от потребителите, които вчера се наредиха, за да хапнат супа от боб, винен кебап и пъпеш. 
В петък им даваме в кутии храната за уикенда, като това не са сухи сандвичи, а меню, близко до домашната кухня. За предстоящите почивни дни бедните хора ще получат таратор, кебапчета, карначе, салата, суха паста, плодове, кроасан, натурален сок и хляб, каза директорът на Обществената трапезария Петко Костадинов. Той обясни, че менюто е седмично, съобразено според сезона, като сега преобладават плодовете и зеленчуците. Отговаря на всички изисквания, но ние не готвим диетично, нашата цел е да нахраним бедните и нуждаещите се, допълни още той. Костадинов посочи, че социален работник провежда с потребителите месечни анкети, като от социалното предприятие се съобразяват с мненията и препоръките, които получават. 
Като цяло обаче всички отзиви на посетителите са положителни, а хората са много доволни и благодарни за топлия обяд, който получават. 
В кухнята на обществената трапезария в сградата на средношколското общежитие на бул. „Липник“ 117 вчера срещнахме Пена Петрова, която днес празнува своя 82 рожден ден и е една от най-възрастните потребителки в социалното предприятие. Тя посещава трапезарията вече втора година, като сподели, че храната е много вкусна, грамажът й е напълно достатъчен, а понякога дори й остава и си взема за вечеря от гозбите. 
Много съм впечатлена от старанието на служителите, от съпричастността и загрижеността им към нас, сподели Иван Янков. 
Възхитена съм от обноските на хората, които работят тук, от тяхното отношение и внимание. За една година здравословното ми състояние се подобри, спрях всички хапчета за нерви и посещавам трапезарията с желание и радост, пък е написала преди ден в книгата за впечатления на трапезарията Здравка Генова.