4102 са вдигнатите от паяците заради неправилно паркиране автомобили в Русе за първите шест месеца на годината. При 2416 това е станало реално, тоест те са репатрирани и откарани до паркинга на ул. „Котовск“ за съхранение. При това положение санкцията е 40 лева. В останалите случаи водачите са се явили и са платили на място за нарушението. По регламент това се таксува с 20 лева.
Събраните само по тази линия глоби за неправилно паркиране са 130 360 лева, но общата сума е по-голяма, защото от началото на годината санкционираните водачи за неправилно паркиране са общо 7212. 
В момента общината разполага с два паяка, които ежедневно вдигат по 15-20 автомобила. Те действат основно в зоните, където най-често се паркира неправилно - по основни улици и булеварди. Общината обмисля закупуването и на трети специализиран репатриращ автомобил с цел още по-засилен контрол.
Освен за репатриране на нарушители, паякът е незаменим и в случаите, в които се налага преместване на автомобили при ВиК аварии, при ремонтни дейности и когато трудно може да бъде открит собственикът на превозното средство.