Елитният съдия от Велико Търново Георги Давидов ще ръководи контролата днес в Русе между футболните отбори на „Дунав“ и „Лудогорец 2“ /18 часа/. Помощници на Давидов, 11-и в последната ранглиста на БФС, ще са съгражданинът му Илиян Капарашев и русенката Мирела Иванова. Входът към трибуните на Градския стадион ще е свободен. 
Проверката ще е последната в програмата на русенския отбор преди дебютното му участие в първенстното на Първа професионална лига. На 30 юли момчетата на старши треньора Веселин Великов ще посрещнат на „Лудогорец Арена“ тима на „Верея“ /Стара Загора/. 
Преди началото на мача днес ще се състои церемония по представяне на футболистите от „Дунав“. Феновете ще могат да видят за първи път в игра новите попълнения Спас Георгиев, Васил Шопов, Стефан Митев, Тейнур Марем, Искандер Джелилов, Дарко Стоянов, Евгени Александров. Единствен от новаците, който няма да участва в проверката, е контузеният десен бек Георги Кременлиев. 
Очакванията на Веселин Великов, че в последния момент към отбора ще се присъединят още трима футболисти, не се оправдаха и вчера. А по график на БФС отборът трябва да бъде картотекиран идния понеделник. Не е изключено, ако въпросните хора пристигнат утре. Хубавото при тях е, че са водили сериозни тренировки със сегашните си отбори, така че едва ли ще трябва да наваксват с подготовката. 
В последната си контрола срещу „Етър“ отборът на „Лудогорец 2“ записа победа с 1:0. Голът падна в 5-а минута и бе дело на Георги Нетов. Разградският тим игра в състав с Наумов, Кр. Димитров, Григоров, Преслав Ив. Петров, Преслав М. Петров, Олег Димитров, Кампаняро, Шоколаров, Ковачев, Нетов, Чунчуков /Попадиин, Георгиев, Альошев, Кирилов, Цвятков, Симеонов, Любомиров, Климентов/.