900 литра контрабандно гориво без документи са открили инспектори от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ на Митница-Русе по време на проверка на автокомплекс в покрайнините на града. 
Горивото е било скрито зад фургон, а контейнерът - покрит с платнище, за да не бие на очи. Впрочем по време на проверката митничарите са се натъкнали на общо 3 пластмасови танк контейнери, но два от тях са били празни и само може да се предполага дали и те не са били пълни с изтъргувана вече контрабандна стока.
Собственикът на автокомплекса не успял да покаже документи нито за вида на горивото, нито за това дали е с платен акциз и как се е сдобил с него. Инспекторите са взели проби за лабораторен анализ, а нелегалната стока и контейнерът са конфискувани. Предстои бизнесменът да се сдобие с глоба.
Още един удар направиха русенските митничари. Мобилна група задържа 250 литра „балканджийска“ ракия при проверка на къща в Тетевен. Грубият фалшификат бил разреден, боядисан и ароматизиран с химия спирт, но бил  пробутван на туристите като първокласна отлежала ябълкова, сливова и гроздова домашна ракия. Собственикът на нелегалния алкохол ще бъде санкциониран с акт.