Нова вълна от обири на жилища беляза изтичащата седмица. Почеркът на вломните кражби е идентичен - престъпниците влизат в апартаментите, след като разбият патроните на входните врати, което навежда на съмнението, че извършителите вероятно са едни и същи и са от старата школа, свикнала да кърти секретите с т.нар. меча лапа. Само за ден в полицията са постъпили нови 4 сигнала за обрани апартаменти.
В четвъртък са се оплакали собственици на жилище на ул.“Братя Миладинови“, които са отсъствали от апартамента си за ден. През това време обаче крадците са счупили патроните и на металната, и на дървената входна врата и са се добрали до имота. Оттам са отмъкнали 32-инчов телевизор „LG“ на стойност около 800 лева. 
Кражба е регистрирана и от апартамент по ул.“Муткурова“. Обирът е констатиран от роднина на собствениците на жилището, които в това време всъщност  били на почивка. И в този случай крадците са счупили патрона на входната врата и са отмъкнали лаптоп, фотоапарат, видеокамера, сребърни пръстени и 100 лева.
Два апартамента в кв.“Дружба“ и на бул.“Генерал Скобелев“ също са попаднали под ударите на обирджиите, които са влезли в тях, след като разбили ключалките на вратите. От едното жилище са отмъкнати телевизор, 2 лаптопа и куфар, а от другото крадците не са си харесали нищо.
 Ден по-рано още два апартамента станаха жертва на посегателства. От жилище на ул.“Ангел Кънчев“ бяха откраднати 500 лева, а от имот на бул.“Генерал Скобелев“ - 42-инчов телевизор „Самсунг“ и лаптоп „Дел“ за общо над 2500 лева.
Полицията работи по разкриване на обирите.