Останал без стотинка в джоба тарикат решил да печели пари на гърба на възрастни и доверчиви хора по селата, а планът му проработил при 90-годишна пенсионерка.
Случаят е от 28 ноември 2015 година, когато мъжът купил 4 кубика дърва за 310 лева, взел си помощник за разтоварването им и тръгнал да ги търгува по селата. Така под удара му попаднала 90-годишната трудно подвижна живееща сама пенсионерка. Тарикатът й обяснил, че социалните служби й пращат 7 кубика дърва, за които трябвало да плати 450 лева. Старицата отказала да ги приеме - нито имала нужда от тях, нито пък пари да ги плати. Измамникът обаче се лепнал за бабата като кърлеж и не я оставил на мира, докато не се съгласила да брои 400 лева. Набелязаната жертва обаче проявила съобразителност и помолила съседката да запише номера на камиона на доставчика на нежеланата стока. Не след дълго комшийката и кметът разбрали, че възрастната жена е излъгана, тъй като дървата били почти двойно по-малко от уж разтоварените. След сигнал започнала прокурорска проверка, а измамникът набързо признал за врътката и върнал част от измъкнатите пари.
Въпреки това той се изправи пред състав на Беленския районен съд и се сдоби с присъда, според която е освободен от наказателна отговорност и е глобен с 1000 лева. Решението може да се обжалва.