И осемте кандидати за директори на училища, които се състезават за трите вакантни длъжности в Русе и Борово, са издържали успешно първия етап на конкурса, стана ясно вчера. Той бе тест по въпроси, свързани със законодателни и административни казуси. Сега предстои осмината да преминат събеседване, което ще се проведе на 27 юли в Министерството на образованието и науката.
На интервюто другата сряда сутринта ще се яви Нели Димова, която е кандидат за директор на основно училище „Св.Климент Охридски“ в Борово. За София заминават също и Теодора Йорданова, Бисер Пелев и Росица Кунчева - те са претенденти за шефската позиция в основно училище „Иван Вазов“ в Русе. 
За директор на СОУ с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ подадените документи са на четирима педагози. Две от кандидатурите да оглавят Дойче шуле са на заместнички на излизащия в пенсия досегашен директор Пламен Иванов - това са отговарящите за учебната част Пепа Балкова и Искра Иванова. Третата е на преподавателката по български език и литература в същото училище Цветелина Цветанова, а четвъртата - на Енчо Енчев, който в момента е директор на русенското основно училище „Ангел Кънчев“.