Русенските домакинства трябва да се съобразят с новите срокове за плащане, които „Енерго-Про“ въвежда от следващия месец, напомниха вчера от компанията. Вече са издадени първите фактури, които трябва да се заплатят до 1 август. 
Електроснабдителното дружество съобщи за промяната на датите още през май. Сроковете, които досега бяха 10-о, 15-о или 25-о число, от август са вече 1-о или 10-о число. Крайната дата за плащане 25-о число се запазва само при клиентите в малките населени места, които се обслужват от клоновете на Български пощи. 
Клиентите на компанията могат да проверят дали техният срок се променя и коя е новата крайна дата за плащане на сметката за електроенергия на денонощната телефонна линия 0700 16161, на Интернет страницата www.energo-pro.bg или във всеки Център за обслужване на клиенти на „Енерго-Про“.
Още преди месец дружеството разлепи съобщения за изменията на много места във входовете на блоковете. Въпреки това вчера от „Енерго-Про“ потвърдиха, че през август няма да прекъсват електрозахранването на клиентите с променена дата, които са забавили погасяването на задълженията си поради незнание.