Тежко пиянство, което прелива в непоносима агресия, стана повод майка и баща да вдигнат ръце от сина си и да се обърнат към Русенския районен съд с надеждата магистратите да им влязат в положението. Изтерзаните родтели искат съдът да задължи детето им да напусне семейната им къща в Ряхово и да не живее вече с тях.
Драмата и тормозът се превърнали в ежедневие за възрастните хора, които не можели да излязат на глава с иначе най-милото си - своя син. След като обърнел няколко чашки, той ставал друг човек и се държал неимоверно грубо с тях. Освен това не работел, а като се хванел да цепи дърва или да свърши някоя услуга, харчел припечеленото за алкохол. Така след последния скандал на 25 май тази година хората се уплашили и предприели решителната крачка да се обърнат към съда. 
Самият мъж призна пред съда, че става избухлив, като си пийне, като дори 3 пъти се е лекувал в психиатрична клиника. С баща си не говорел, за да не ставали дрязги. Въпреки това обеща, че повече няма да създава проблеми на родителите си и иска да живее с тях.
На първа инстанция районните съдии прецениха, че майката и бащата трябва да бъдат защитени от буйния си и неконтролируем син. Затова наредиха мъжът да бъде изгонен от семейната къща, но решението може да се обжалва.