Зам.-кметовете на Русе Иван Григоров и Димитър Наков инспектираха вчера ремонта на Градския стадион. Двамата заедно с председателя на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс провериха дали подходът към сектора за гости е готов, след което набелязаха какво трябва да се прави до края на тази година и през пролетта на 2016-а. Димитров пък обясни, че БФС няма да изпраща лицензионна комисия до „обзавеждането“ на Градския с нов терен и електрическо осветление.
„Все си мисля, че ако всичко върви по план, „Дунав“ ще играе тук домакинските си мачове през ноември и до края на есенния дял от първенството на Първа лига. Не обещавам да стане, просто казвам, че този вариант може да се сбъдне при добро стечение на обстоятелствата. А такива изгледи има“, заяви Иван Григоров пред „Утро“.
Той разговаря със старши треньора на „Дунав“ Веселин Великов и дори предрече, че русенският отбор ще стартира в Първа лига с победа от 3:2 срещу „Верея“ в Разград.
Отборът бе разделен на две групи за сутрешната тренировка. В първата бе новото попълнение на „Дунав“ Тейнур Марем. Аут от заниманието бе само Юлиян Ненов. Оказа се, че нападателят получил травма на тренировката във вторник.
Понеделник, 25 юли, е денят по график на „Дунав“ за картотекиране на футболистите в БФС, съобщи администраторът на клуба Огнян Цветанов.
„Приготвили сме всички необходими документи за 22-23 души. Оставили сме вратичка за още двама-трима футболисти, които могат да пристигнат в последния момент“, каза Цветанов пред „Утро“.
„Дунав“ ще играе утре от 18 часа на Градския стадион контролен мач срещу „Лудогорец 2“.