Допълнителна площадка за приемане и временно съхранение на излезли от употреба автомобили ще бъде обособена в Източна промишлена зона. Инвестиционното предложение е на фирма „Мегапартс“, като предстои да се извърши оценка на въздействието върху околната среда. В тази връзка желаещите могат да се запознаят с документацията за инвестиционните намерения на фирмата до 2 август в стая 3 в сградата на общината на ул. „Олимпи Панов“ 6 всеки работен ден от 8.30 до 17.30 часа, както и да предоставят по официален ред писмени становища, коментари и предложения.
Междувременно общината продължава активно кампанията по разчистването на старите неупотребявани трошки, които са паркирани или изоставени върху общинска площ. Предстои със заповед на кмета Пламен Стоилов да бъде принудително вдигнат черен „Фолксваген Голф“, който е изоставен срещу вход А на блок „Ловеч“ в кв. „Дружба 1“, ако в 14-дневен срок собственикът му не го премести или предаде доброволно в центъра за разкомплектоване. Поредното старо возило, което задръства русенските улици, има регистрационен номер и собственикът му е известен. Тъй като обаче няма заверен знак за технически преглед през последните две години, се налага да бъде преместено.
В последно време зачестиха и случаите на недоволни граждани, които се жалват от старите автомобили на съседите си, заради които те самите няма къде да паркират. Подобен е случаят и с една стара шкода без регистрационен номер на ул. „Видин“ 18, която е изоставена от януари, а живеещите в района всяка вечер се налага да търсят паркоместа за собствените си автомобили. По думите им преди това колата е била паркирана на друго място, а след това преместена точно пред блока им. 
Репатрирането на стари коли се прави на основание наредбата на община Русе за управление на дейностите с битови, строителни и масово разпространени отпадъци.