Децата от школата на ФК „Дунав“ Цветелин Енчев, Валери Иванов, Преслав Папарков и Йордан Йорданов бяха на едноседмичен камп в „Барселона“. С тях бе и треньорът в школата Емил Иванов.

- Емо, каква беше твоята роля?
- Организаторите ме помолиха да им помагам, тъй като на кампа се явиха 80 деца от цяла България. Иначе сам платих пътуването и престоя си, но преживяването си струваше. 
- Каква бе програмата на този лагер?
- Тренировките вървяха на „Мини Естадио“. Тази база се намира буквално на една пресечка от „Ноу Камп“ и на нея обикновено води подготовка вторият мъжки тим на „Барселона“. Режимът бе със сутрешна тренировка, почивка и ново занимание в следобедните часове. Няма смисъл да казвам, че терените бяха в идеално състояние. Извън подготовката заведохме децата в музея на „Барселона“, а и присъствахме на „Ноу Камп“, когато ръководството на клуба представи новото попълнение от „Рома“ Лука Дин. Той е френски защитник. Другото е, че на базата ни посети легендарният мениджър на Христо Стоичков - Хосе Мария Мингея. Мартин Петров пък изгледа почти всички тренировки. Имахме и гост - нашумелият футболист от юношеския тим на „Барса“ и български национал Кун Теменужков. Кун не живее в града, но дойде специално да разкаже на малките ни сънародници за първите си стъпки в „Барселона“. По принцип трябваше да ни гостува и Христо Стоичков, но се оказа, че заради ангажименти в Маями няма как да пътува за Каталуня. Затова пък Стоичков поздрави българските деца със сърдечно видеообръщение.
- Какъв е крайният резултат от този камп?
- Момчетата тренираха, видяха, докоснаха се до една магия. Кампът ще остане завинаги в съзнанието им. Що се отнася до спортно-техническите резултати, домакините харесаха две деца. Ако ме питате кои са те, няма как да ви кажа, защото организаторите пазят ревниво подобен тип информация. Доколкото разбрах, ще се държи непрестанна връзка с въпросните българчета и един ден ще бъдат поканени за нов едноседмичен камп.