Общо 97% от населението на България сърфира в интернет със скорост на връзката си от над 4 Mbps, като по този показател страната ни дели челно място заедно с Южна Корея, Малта и остров Ман. Други четири държави могат да се похвалят с 96% дял на потребителите, ползващи подобна интернет връзка, като това са Тайланд, Швейцария, Дания и Израел. Челната десетка се допълва от Румъния и Холандия, с по 95 на сто проникване. 
В подреждането на страните, ползващи интернет връзка с минимум 10 Mbps, България се нарежда на 5-а позиция с 66%, става ясно от данни за първото тримесечие на компанията за облачни технологии Akamai. Начело е Южна Корея с 84 на сто проникване, следвана от Швейцария и Холандия с по 68 и 67 на сто, както и Белгия - 66 на сто. Топ 10 се допълва от Хонконг, Норвегия, Исландия, Япония и Сингапур. 
България обаче не попада сред челните десет държави (13-о място), ползващи интернет със скорост 15 Mbps. Тук класацията отново се оглавява от Южна Корея, изпреварила Хонконг, Норвегия, Швеция и Швейцария. Средната скорост на интернет връзката в България към 31 март 2016 г. е 15.8 Mbps, което ни отрежда 15-а позиция в света. Ръстът за първото тримесечие е от 19%, а за последните 12 месеца - 29 на сто. Данните на Akamai показват още и стабилен ръст на трафика от мобилни устройства. Той се е повишил с 60% на годишна база и с 9.5 на сто само за последното тримесечие.