Желязна сватба - 65 години съвместен живот, отпразнуваха през уикенда Мария и Борис Рускови. 85-годишната жена и 90-годишният й съпруг получиха поздравителен адрес от кмета Пламен Стоилов, в който той им пожелава още много години щастлив семеен живот и да продължават да се подкрепят, обичат и уважават.
Тържеството за възрастните хора бе подарък от двете им деца Надежда и Милко, петте внуци и петте правнуци, които благодариха на баба Мария и дядо Борис за положените през годините усилия и лишения в името на семейството. Сбъдна се и мечтата на баба Мария, която преди 65 години не е имала сватбено тържество и стаила този копнеж дълбоко в сърцето. Затова сега на празника си двамата съпрузи подновиха своите брачни обети, като замениха старите си пръстени с нови и положиха подписи. 
Мария и Борис, които са родом от ботевградското село Липница и ловешкото Петревене, се запознават в Русе през далечната 1950 година, а година по-късно вече са съпрузи. По онова време и двамата били учители, като през 60-те Мария става директор на училище „Ангел Кънчев“, а Борис ръководи училището в Сваленик. 
„Той беше много начетено момче, познаваше из основи класическата литература. Сядахме и се потапях в неговия свят, разказваше ми толкова интересни истории, които ме плениха“, спомня си с блясък в очите баба Мария. Тя е изключително благодарна, че съдбата й е отредила мъж като Борис, който винаги я е обичал и подкрепял. За да се съхрани 65 години семейното огнище, най-важни са любовта и разбирателството, казва баба Мария.