Областният съвет на БСП има ново ръководство. За председател на регионалната структура на партията е избран доскорошният общински лидер и общински съветник в Русе Божидар Йотов, а четиримата зам.-председатели са бившият кмет на Сливо поле Георги Големански, Росен Миланов, който е общински председател на БСП в Ценово, Таня Василева, която оглавява партията в Две могили, и лидерът на структурата в Бяла Николай Стефанов. Двамата секретари в обновеното ръководство са Димитринка Маринова и Ивалина Цанкова.
Новото ръководство на БСП е добре познато, но според депутата Добрин Данев в него влизали „нови хора и нови имена“, като целта била да се получи една сплав между опит и желание за доказване.
Това ръководство ще се радва на по-добри успехи от предходното. Лека-полека партията излиза от летаргията, която я бе обхванала през последната година, а тон за това дава и новият председател. Този тон се предаде и на структурите по места. Вижда се, че БСП е единствената основна опозиционна партия на управляващата коалиция. Имаме желание след събора на Бузлужда да направим една много сериозна подготовка за президентските избори и БСП да се представи достойно през есента. Президент в ляво може да бъде избран само, ако има широка коалиция в център ляво, коментира Данев.
Той не пропусна да отбележи и дейността си в парламента, като припомни, че тази седмица ще се случат промените между първо и второ четене в закона за земеделските призводители. Самият закон пък ще бъде гласуван до края на месеца, тъй като новата стопанска година започва през септември. 
До момента промяната на предназначението на пасища и мери от публична в частна общинска собственост ставаше само с разрешението на земеделския министър. По предложение на сдружението на общините се включи промяна, така че, когато има инвестиционни намерения в дадена община, разрешението да се дава от общинския съвет, обясни Данев. 
Другата промяна се отнася за децентрализацията на продажбите на държавна земя в т.н. стопански дворове. Досега това ставаше също с разрешение на министъра, а сега се предлага да се случва с търг със заповед на директора на областната служба по земделие и гори.