Мобилно приложение, насочено към градския транспорт в Русе, представя в новата си рубрика „Проект на седмицата“ сдружението за подпомагане на стартиращи предприемачи „Стартъп Фактори“. Целта на приложението е да помогне на живеещите в Русе да намерят близки спирки, да получат информация до къде могат да ползват градски транспорт от дадените спирки и кога ще дойдат следващите линии. Приложението би било полезно в различни случаи за всеки, който ползва публични транспортни услуги в град Русе.
Автор на приложението е Иван Димов. Той се занимава с уеб разработки от близо 5 години, като използва основно езици като JavaScript (вкл. Node.js) и PHP. През това време работи и над различни проекти - от уебсайтове, web scraping, browser/IDE extensions до Desktop apps и mobile apps.
Целта на новата инициатива на „Стартъп Фактори“ е да популяризира и да подкрепя начинания, които носят обществена полза, развиват бизнес средата и служат за пример, че стартирането на бизнес е възможно за всеки с упоритост, постоянство и смелост.